Prijem za banovićke pisce – autore zbirke poezije i proze „Put u moj svijet“

Općinski načelnik dr. Bego Gutić upriličio je prijem za banovićke pisce, autore zbirke poezije i proze „Put u moj svijet“, čiji je izdavač Javna ustanova „Javna biblioteka“ Banovići a pokrovitelj općina Banovići.  U zbirci su objavljeni radovi 11 banovićkih autora, djece, mladih osoba, kao i osoba zrelih godina, kojima je pružena prilika da objave svoje radove. Knjiga je tek izašla iz štampe i bit će zvanično promovisana na završnoj manifestaciji književnih susreta „Lejla Avdić“, koja će se održat 21. marta (sutra) u multimedijalnoj sali BKC-a sa početkom u 16 sati. Na završnoj manifestaciji, osim promocije zbirke „Put u moj svijet“, biće upriličena i ceremonija dodijele nagrada za najbolji literarni rad.

Prijem u zgradi Općine bio je prilika da načelnik Gutić uruči prve primjerke zbirke „Put u moj svijet“ upravo autorima, da im čestita na zajedničkom djelu i poželi uspjeha u narednom periodu. Kako je kazao, u svom radu uvijek mogu računati na podršku Općine koja je u zadnje četiri godine pomogla štampanje četiri knjige banovićkih pisaca. Dvije su pojedinačna djela, a dvije zbirke (sabrana djela) više autora.

Književni susreti „Lejla Avdić“ održavaju se po osmi put i imaju međunarodni karakter. Posvećeni su rano preminuloj banovićkoj pjesnikinji Lejli Avdić. Pokrovitelji ovogodišnjih susreta su:  općina Banovići, Fondacije za bibliotečku djelatnost Sarajevo i Ministarstva za kulturu, sport i mlade TK.