Prijem za predstavnike Medžlisa Islamske zajednice Banovići

U kabinetu općinskog načelnika dr. Bege Gutića upriličen je prijem za predstavnike Medžlisa Islamske zajednice Banovići. Načelnik Gutić ugostio je glavnog imama Medžlisa mr. Seada ef. Mrahorovića i sekretara Zijada ef. Čavčića. Razgovaralo se o dosadašnjoj suradnji, realiziranim aktivnostima u ovoj godini, ali i o planovima za narednu.

Općinski načelnik upoznao je predstavnike MIZ Banovići da je Općina u ovoj godini kroz različite aktivnosti pomagala njihov rad. Osim redovnih izdvajanja iz budžeta značajna finansijska sredstva su uložena u i druge projekte. Počela je izgradnja objekta za društvene djelatnosti u sklopu Islamskog centra te asfaltiran je plato ispred džamije u Brezovači. Također, obnovljeno je i nekoliko šehidskih spomen obilježja.

Dobra suradnja nastavit će se i u narednoj godini, kazao je načelnik Gutić te istakao da je budžet za 2022. godinu usvojen na vrijeme  i u njemu su za Medžlis planirana izdvajanja na nivou ovogodišnjih. Osim redovne tranše Općina će pomoći završetak započete zgrade, asfaltirati plato ispred džamije Islamskog centra i plato u Grivicama.

Predstavnici MIZ Banovići zahvalili su se općinskom načelniku na dosadašnjoj podršci i istakli da se nadaju da će se dobra suradnja nastaviti i u narednom periodu na obostrano zadovoljstvo.