Prijem za ratne komandante i predstavnike boračkih udruženja povodom 31. godišnjice 119. Mbbr. Banovići

U okviru programa obilježavanja 15. januara, Dana formiranja 119. Mbbr. Banovići, predsjedavajući Općinskog vijeća Robert Lapćević i općinski načelnik dr. Bego Gutić upriličili su prijem za ratne komandante Brigade i predstavnike boračkih udruženja općine Banovići. Prijem je bio prilika da se evociraju uspomene na 15. januar 1993. godine kada je Brigada formirana, ali i na njen ratni put i doprinos u odbrambeno-oslobodilačkom ratu 1992-1995. godina.

Prema riječima načelnika Gutića 15. januar je važan datum za općinu Banovići, dan kada se iskazuje zahvalnost i poštovanje šehidima, njihovim porodicama, kao i svima onima koji su na bilo koji način dali doprinos u odbrani Banovića i Bosne i Hercegovine. Ovom prilikom izrazio je svoje zadovoljstvo što sa pozicije načelnika Općine već četvrtu godinu sudjeluje u obilježavanju ovog značajnog datuma za Općinu.

Poslije džuma namaza proučen je tevhid šehidima u džamiji Islamskog centra Banovići, a u nedjelju, 14. januara (9 sati i 30 minuta) bit će upriličeno postrojavanje počasnog voda Rendžerskog puka Oružanih snaga Bosne i Hercegovine ispred Centralnog spomen obilježja šehidima i poginulim borcima općine Banovići, gdje će biti položeno cvijeće. Istog dana će se na Rudeniku (Mrdići-Grivice) održati centralna manifestacija obilježavanja 15. januara. Organizator obilježavanja Dana formiranja 119. Mbbr. Banovići je Komisija za obilježavanje značajnih datuma, a nosilac aktivnosti Organizacija demobilisanih boraca općine Banovići.