Pušten u rad sistem za navodnjavanje glavnog terena FK Budućnost Banovići (foto i video)

Fudbalski klub Budućnost Banovići jedini je klub na Tuzlanskom kantonu koji trenutno ima riješen problem navodnjavanja glavnog terena. Pušten je u rad sistem za navodnjavanje na kome se radilo u proteklom period. U pitanju je zajednički projekat Kluba, Općine i Ministarstva za kulturu, sport i mlade TK koji je koštao oko 50 hiljada konvertibilnih maraka (50 % sredstava osigurala je Općina, 30 % Klub, a 20 % Ministarstvo).

Na glavnom terenu FK Budućnost postavljena je najsuvremenija oprema za navodnjavanje, urađena je bušotina u krugu stadiona čime je obezbijeđena vlastita voda te izgrađen je rezervoar zapremine 34 metra kubna. Osiguravanjem dovoljnih količina vode riješen je dugogodišnji problem navodnjavanja glavnog terena, a ista će se koristiti i za potrebe objekta na stadionu – čime će se ostvariti značajne finasijske uštede.

Navodnjavanje glavnog terena FK Budućnost Banovići je drugi projekat realiziran u Klubu u ovoj godini. U februaru je urađeno osvjetljavanje pomoćnog terena, a do kraja godine planirano je i postavljanje „LED semafora“. Također, u Klubu su uradili i idejni projekat izgradnje reflektora na glavnom terenu.