Riješen problem prijevoza učenika iz Brezovače koji pohađaju Područnu školu Ribnica

Učenicima osnovcima iz banovićke Mjesne zajednice Brezovača bit će osiguran prijevoz do Područne škole „Ribnica“ Zavidovići i u narednom periodu. Troškove prijevoza oko 60 osnovaca i desetoro polaznika predškolskog uzrasta sufinansirat će općina Banovići, dogovoreno je na sastanku općinskog načelnika dr. Bege Gutića, direktora navedene škole i roditelja učenika iz Brezovače.

Podsjećamo da je zbog blokade rada Općinskog vijeća Banovići izostalo usvajanje Odluke o sufinansiranju troškova vanlinijskog prijevoza učenika iz Brezovače u ovoj godini, čime je dovedeno u pitanje njihovo normalno pohađanje nastave. S tim u vezi, roditelji i direktor OŠ „Vozuća“ posjetili su načelnika Gutića kako bi se pokušao iznaći izlaz iz novonastale situacije.

Općina Banovići svake godine izdvaja određena finansijska sredstva za sufinansiranje prijevoza učenika koji su nastanjeni u našoj, a školuju se na teritorij druge općine. Bez obzira na ne rad Općinskog vijeća, prema riječima načelnika Gutića, ta praksa će se nastaviti i u ovoj godini. Roditelji djece iz Brezovače zahvalili su se načelniku na razumijevanju.