U Banovićima otvorena putnička agencija „Licija travel“ (foto i video)

Općina Banovići dobila je novu i trenutno jedinu putničku agenciju „Licija travel“ d.o.o., čije sjedište je u ulici 119. Muslimanske brdske brigade. Otvaranje agencije podržano je kroz IMPAKT inkubator poslovnih ideja, i to finansijski sa 5.000,00 konvertibilnih maraka od strane fondacije IMPAKT i sa 1.500,00 KM od strane Općine (za registraciju). Osim finansijske podrške osigurana je i mentorska podrška u naredne dvije godine. Ovo je jedan od 8 biznis planova koji su ili će biti podržani u 2023. godini.

Prema riječima vlasnice agencije Alije Mazlami, ideja za otvaranje putničke agencije proizašla je iz činjenice da u općini Banovići, u zadnjih 20-tak godina, nije postojala ni jedna registrovana putnička agencija, a da potrebe građana za putovanjima iz godine u godinu rastu. Zahvalila se općini Banovići i fondaciji IMPAKT koji su odabrali i podržali njenu poslovnu ideju.

Općinski načelnik dr. Bego Gutić kazao je da je ovo je dobra poruka svima koji planiraju da pokrenu sopstveni biznis da u tome nisu sami i da mogu očekivati podršku općine Banovići, kao i fondacije IMPAKT sa kojom Općina uspješno surađuje tri godine.

Ranije je kroz IMPAKT inkubator poslovnih ideja na području općine Banovići podržano 15 biznisa i svi su trenutno aktivni. Sa novih 8 u 2023. to je ukupno 23 biznisa. Općina Banovići i Investicijska fondacija IMPAKT uspješnu suradnju nastavit će i u 2024. godini.