U Banovićima otvorena turistička agencija „Kavaz travel“ (foto i video)  

Općina Banovići dobila je novu turističku agenciju „Kavaz travel“ d.o.o., čije sjedište je u Tržnom centru „Beta“. Otvaranje agencije podržano je kroz IMPAKT inkubator poslovnih ideja, i to finansijski sa 5.000,00 konvertibilnih maraka. Općina je sufinansirala i dio troškova registracije sa 1.500,00 KM.

Prema riječima vlasnika Asmira Kavazovića, potreba građana općine Banovići za putovanjima bila je motiv za otvaranje agencije, a cilj im je u vlastitom gradu ponuditi putovanja kako po Bosni i Hercegovini pa tako i izvan BiH. Čestitajući porodici Kavazović na odlučnosti da su se u ovo teško vrijeme odlučili „upustiti“ u poduzetničke vode,  općinski načelnik dr. Bego Gutić kazao je da je ovo dobra poruka i svim drugima koji planiraju da pokrenu sopstveni biznis da neće biti sami i da će u tome imati podršku općine Banovići.

Turistička agencija „Kavaz travel“ jedan  je od sedam biznis planova koji su podržani u 2023. godini od fondacije IMPAKT i općine Banovići. Podsjećamo, kroz projekat IMPAKT inkubator poslovnih ideja je u protekle tri godine podržan 21 biznis i svi oni su održivi i generiraju značajan broj novih radnih mjesta.