U Banovićima počeo najveći sportski događaj organiziran do sada – na Novogodišnjem turniru za dječake i djevojčice učešće uzelo preko 1.000 učesnika (foto i video)

Banovići će u narednih nekoliko dana biti domaćin najvećeg sportskog događaja upriličenog na prostoru Općine do sada. Počeo je tradicionalni Novogodišnji turnir u malom nogometu za dječake i djevojčice koji je okupio oko 1.100 učesnika iz cijele Bosne i Hercegovine. Učešće su uzele 82 ekipe, 72 ekipe u kategoriji dječaka (2011, 2012, 2013, 2014, 2015 i 2016. godište) i 10 ekipa u kategoriji djevojčica (U-13). Po prvi put u Banoviće su došle ekipe iz Širokog Brijega, Prijedora, Teslića i mnogih drugih bh. gradova, a novina je da je on ove godine organiziran i za djevojčice. Turnir je upriličen u organizaciji Fudbalskog kluba „Budućnost“ Banovići, a održava se pod pokroviteljstvom općine Banovići. Igra se u sportskoj dvorani  i to 5, 6, 7, 13. i 14. januara.

Općinski načelnik dr. Bego Gutić je na otvaranju kazao da je ponosan da su Banovići domaćini sportske manifestacije čiji su učesnici djeca i da je ovo promocija mladosti, sporta a i prilika da da se pošalje drugačija i ljepša slika iz našeg grada. Posebno je izrazio zadovoljstvo što je po prvi put organiziran turnir za djevojčice, te istakao da je on po masovnosti do sada najveći turnir u ženskoj konkurenciji organiziran u Bosni i Hercegovini.