U MZ Grivice asfaltirana dionica puta kod lokalnog spomen obilježja (foto i video)

Nastavljene su aktivnosti na uređenju lokalne putne mreže na području općine Banovići. Nakon asfaltiranja dionice puta „Sjever“ u Mjesnoj zajednici Stražbenica okončani su radovi na sanaciji (rehabilitaciji) i lokalnog puta u Grivicama. Asfaltiran je putni pravac kod lokalnog spomen obilježja (desno od spomen obilježja) u dužini 345 metara. Radovi su koštali 75.509,45 KM, a i ovaj projekat implementirala je Javna ustanova „Direkcija regionalnih cesta Tuzlanskog kantona”. Sredstva je obezbijedila Vlada TK.

Prema riječima općinskog načelnika dr. Bege Gutića, u pitanju je nastavak započetih aktivnosti Vlade TK i općine Banovići na realizaciji sedam projekata iz oblasti uređenja lokalne putne mreže na području naše Općine. Za ovu namjenu kantonalna Vlada osigurala je sredstva u visini od oko 452 hiljade KM. U narednim danima slijedi realizacija sličnih projekata u mjesnim zajednicama Podgorje, Pribitkovići, Treštenica, Repnik i Omazići.

Načelnik Gutić najavio je intezivnu građevinsku sezonu u Banovićima, odnosno nova ulaganja u uređenje lokalne putne mreže, u projekte izgradnje javne rasvjete, vodosnabdijevanja i mnoge druge projekte. Kako je kazao, cilj je stvaranje što boljih uslova za život građana kako u ruralnim mjestima, tako i na području grada – na čemu se radilo i u protekle tri godine.