U okviru IMPAKT Inkubatora poslovnih ideja upriličena finalna prezentacija sedam poslovnih ideja mladih banovićkih poduzetnika (foto i video)

Nakon poduzetničke obuke u sklopu IMPAKT Inkubatora poslovnih ideja, u zgradi općine Banovići održana je finalna prezentacija poslovnih ideja 7 mladih banovićkih poduzetnika. Oni su u proteklom periodu vrijedno radili na razradi svojih poslovnih ideja i planova te iste prezentirali članovima komisije. Pet najbolje ocijenjenih biznisa dobit će dodatnu stručnu, mentorsku i finansijsku podršku, a preostala dva stručnu podršku u naredne dvije godine. Odabrani biznisi biće finansirani sa po 5.000,00 konvertibilnih maraka.

Općina Banovići jedna je od 10 lokalnih zajednica na području Tuzlanskog kantona koje su ove godine uključene u program podrške poduzetništvu kroz IMPAKT inkubator poslovnih ideja za mlade. Program se realizira treću godinu zaredom na području naše Općine – u suradnji sa Investicijskom fondacijom IMPAKT i uz podršku Službe za zapošljavanje TK. Po prvi put je u projekat uključeno i Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona.