U okviru IMPAKT Inkubatora poslovnih ideja upriličena finalna prezentacija šest poslovnih ideja mladih banovićkih poduzetnika

Nakon poduzetničke obuke u sklopu IMPAKT Inkubatora poslovnih ideja, u zgradi općine Banovići održana je finalna prezentacija poslovnih ideja šest mladih banovićkih poduzetnika. Oni su u proteklom periodu vrijedno radili na razradi svojih poslovnih ideja i planova te iste prezentirali članovima komisije. Komisija u sastavu Senajid Đozo, izvršni direktor Investicijske fondacije IMPAKT, Halil Mujić, šef Biroa za zapošljavanje Banovići i Selmet Husanović, pomoćnik načelnika za društvene djelatnosti i zajedničke poslove odobrili su svih 6 biznisa koji će dobiti dodatnu stručnu, mentorsku i finansijsku podršku u iznosu od oko 4.200,00 konvertibilnih maraka.

Finalnoj prezentaciji poslovnih ideja mladih banovićkih poduzetnika prisustvovao je i općinski načelnik dr. Bego Gutić, koji je ovom prilikom istakao da je općina Banovići već petu godinu uključena u program podrške poduzetništvu kroz IMPAKT inkubator poslovnih ideja i da je do sada podržano ukupno 30 biznisa. U okviru istih kreirano je više od 70 radnih mjesta. Napomenuo je da su svi biznisi  živi, razvijaju se i jedan broj njih je iz obrtničke djelatnosti preregistrovan u d.o.o., što samo po sebi govori o uspješnoj implementaciji ovog programa u Banovićima.

IMPAKT inkubator poslovnih ideja Banovići provodi se u sklopu zajedničke suradnje između Investicijske fondacije IMPAKT, JU „Služba za zapošljavanje TK“ Tuzla i općine Banovići.