U Radničkom dom iftarilo više od 800 postača (foto i video)

Nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije korona virusa, u Banovićima je organiziran zajednički iftar za postače. U Radničkom domu iftarilo je preko 800 građana. Iftar su organizirali: općina Banovići, Medžlis Islamske zajednice Banovići i općina Ejub Sultan iz Istanbula (Republika Turska). Organizaciju iftara pomogli su privrednici općine Banovići, a nazočili su mu brojni gosti: prijatelji iz Turske predvođeni zamjenikom gradonačelnika općine Ejub Sultan Cengizom Cupom, ministri u Vladi Tuzlanskog kantona te poslanici u Skupštini TK.

Prema riječima općinskog načelnika dr. Bege Gutića, zajednički iftari su jedna od blagodati mjeseca ramazana i njihovim organiziranjem mi pokazujemo svoje jedinstvo, snagu, posvećenost vjeri, islamu i državi Bosni i Hercegovini. „Zajedničkim iftarom uljepšali smo sliku ovogodišnjeg ramazana u Banovićim“ – kazao je načelnik Gutić.

Zajednički iftar bio je ujedno i prvi korak ka budućoj suradnji općina Banovići i Ejub Sultan na realizaciji značajnih projekata, ali i bratimljenju dvije općine. Ovom prilikom razgovaralo se o uspostavljanju suradnje u oblasti kulture, sporta i privrede.