U Tuzli svečanost povodom obilježavanja Dana civilne zaštite FBiH – načelniku Gutiću dodijeljeno priznanje značka civilne zaštite

Povodom obilježavanja 1. marta, Svjetskog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite u Federaciji BiH u Tuzli je održana  svečana sjednica Kantonalne uprave civilne zaštite Tuzla. Na svečanoj sjednici dodijeljena su priznanja civilne zaštite zaslužnim pojedincima i organizacijama, i to značka civilne zaštite, pisana pohvala civilne zaštite i pisana zahvalnica. Među dobitnicima priznanja je i načelnik općine Banovići dr. Bego Gutić kome je uručena značka civilne zaštite. Ovo priznanje dodjeljuje se pojedincima za ispoljenu hrabrost u zaštiti i spašavanju ili postignute značajne rezultate u radu na organizovanju, opremanju i jačanju sistema zaštite i spašavanja u Federaciji BiH.

Načelnik Gutić zahvalio se Kantonalnoj upravi civilne zaštite Tuzla na nagradi koja je, kako je kazao, potvrda njegovog ispravnog rada i zalaganja u proteklom periodu. Posebno je istakao da mu je velika čast biti članom civilne zaštite u vremenu kada su prirodne katastrofe i globalne prijetnje sve učestalija pojava, te da će mu nagrada biti motiv da da još veći doprinos unapređenju organizacije i funkcionisanja sistema zaštite i spašavanja, bar na nivou svoje lokalne zajednice – općine Banovići.

U povodu 1. marta,  Svjetskog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite u Federaciji BiH organizovana je i smotra pripadnika Službi zaštite i spašavanja TK na platou ispred BKC-a Tuzla.