Vlada TK sufinansirat će projekte energetski efikasne i ekološke javne rasvjete u Banovićima – našoj Općini odobreno skoro 100 hiljada KM (foto i video)

Općina Banovići jedna je od tri općine Tuzlanskog kantona kojima su od strane Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice TK (Vlade TK) odobrena sredstva za sufinansiranje projekata energetski efikasne i ekološke javne rasvjete. Iz kantonalnog budžeta našoj Općini bit će doznačeno oko 96 hiljada konvertibilnih maraka i u pitanju su namjenska sredstva iz ekoloških naknada za 2024. godinu. Pored Banovića sredstva će biti dodijeljena i općinama Doboj Istok i Sapna.

S tim u vezi, ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona Anela Ajšić potpisala je ugovore sa načelnicima Banovića, Doboj Istoka i Sapne, čija je ukupna vrijednost 186.000,00 KM. Ovom prilikom istakla je da su ove tri jedinice lokalne samouprave sa područja TK opravdale sredstva u 2023. godini i samim tim stekle pravo na povlačenje sredstava iz ove godine.