Zasjedao Kolegij OV Banovići – za 17. oktobar zakazana redovna sjednica Vijeća

Održana je sjednica Kolegija Općinskog vijeća Banovići na kojoj je utvrđen prijedlog dnevnog reda za 42. redovnu sjednicu Vijeća. Predsjedavajući Robert Lapčević sjednicu je zakazao za 17. oktobar (utorak) i ona će se održati u multimedijalnoj sali BKC-a sa početkom u 16 sati. Za istu je predložen dnevni red od 9 tačaka.

Pred vijećnicima bi se trebali naći izvještaji o izvršenju budžeta Općine i korištenju budžetske rezerve za prvih šest mjeseci tekuće godine (2023), te izvještaji o radu stalnih tijela (komisija) Općinskog vijeća za period IV-VI i VI-IX 2023. godine. Vijeće bi trebalo razmatrati i prijedlog Odluke o stipendiranju učenika i studenata sa područja općine Banovići za školsku/akademsku 2023./2024. godinu, Operativni program održavanja cesta u zimskim uvjetima na području Općine za isti period, te informacije o sakupljanju, odvozu i odlaganju komunalnog otpada; o poduzetim mjerama zaštite i spašavanja i o stanju u oblasti obrazovanja i početku školske 2023./2024. godine na području općine Banovići.

Predloženi dnevni red razmatra se u skladu sa Planom i programom rada Općinskog vijeća Banovići za 2023. godinu i materijal za predložene tačke bit će blagovremeno dostavljen svim vijećnicima u Vijeću.

DNEVNI RED ZA 32. REDOVNU SJEDNICU OV BANOVIĆI