Završen Novogodišnji malonogometni turnir za dječake i djevojčice u Banovićima – učešće uzelo oko 1.100 učesnika iz cijele BiH (foto i video)

U Banovićima je završen tradicionalni Novogodišnji turnir za dječake i djevojčice koji se igrao u sportskoj dvorani. Riječ je o najmasovnijem sportskom događaju organiziranom na području općine Banovići do sada. Na turniru učešće su uzele 82 ekipe, 72 u kategoriji dječaka i 10 u kategoriji djevojčica. Tokom šest takmičarskih dana, od 5 do 14. januara, oko 1.100 dječaka i djevojčica iz cijele Bosne i Hercegovine se prije svega lijepo družilo , ali i imalo je priliku banovićkoj publici pokazati zavidne nogometne vještine. Radi se o djeca uzrasta 2011, 2012, 2013, 2014, 2015. i 2016. godište. Novina ove godine je bio turnir za djevojčice i on je po masovnosti bio do sada najveći turnir u ženskoj konkurenciji organiziran u Bosni i Hercegovini.

Novogodišnji turnir za dječake i djevojčice je upriličen u organizaciji Fudbalskog kluba „Budućnost“ Banovići, a odigran je pod pokroviteljstvom općine Banovići. Općinski načelnik dr. Bego Gutić zahvalio se Fudbalskom klubu „Budućnost“ i Javnoj ustanovi „Sportsko-kulturni centar“ koji su sa svoje strane učinili sve da turnir prođe u najboljem redu. Još jednom je ponovio da je ovo bila prilika za promociju mladosti i sporta u Banovićima što je i opredjeljenje Općine.