Završen projekat „Srcem za teren“ – otvoren sportski poligon kod Osnovne škole Banovići (foto i video)

Nakon brojni poteškoća i kašnjenja u realizaciji konačno je završen projekat „Srcem za teren“, te svečano je otvoren obnovljeni sportski poligon kod Osnovne škole Banovići. Radovi na rekonstukciji i adaptaciji poligona trajali su tri godine i na zadovoljstvo učesnika u projektu, djece i građana završeni su. Urađena je nova podloga, zaštitna ograda, rasvjeta, postavljeni golovi, koševi i drugi prateći mobilijar.

Projekat „Srcem za teren“ zajednički su realizovali World Vision International u BiH, Udruženje mladih „BaUM“, općina Banovići i JU OŠ „Banovići“. Koštao je oko 50 hiljada konvertibilnih maraka, od čega je Općina obezbijedila 30 hiljada maraka, World Vision 10 hiljada, a roditelji djece oko 7 hiljada KM. Jedan dio sredstava osiguran je putem donacija.

Općinski načelnik dr. Bego Gutić izrazio je zadovoljstvo što je projekat konačno završen i što je realiziran u suradnji sa nevladinim sektorom, te istakao da je ovo jedan od prvih projekata koji je aktuelna općinska vlast podržala nakon lokalnih izbora 2020. godine.